Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Art Deco- Art Nouveau

Amsterdamse school pendule Winkelman en van der Bijl

Amsterdamse school pendule in een uitvoering van Winkelman & van der Bijl. Deze pendule komt uit de periode van 1930. De prachtige kast is van gedreven koper met een gegoten bronzen wijzerplaat versierd met oranje emaille. De klok is voorzien van de originele slinger met een cabochon geslepen steentje. De klok is voorzien van een 8 daags Frans uurwerk en loopt uitstekend. Er wordt op het hele en het halve uur geslagen op een belletje.

Winkelman & Van der Bijl was een ontwerp en werkplaats voor exclusieve toegepaste kunst. Een vergelijkbare pendule staat vermeld in de Collectie Meentwijck.

Afmetingen: Hoogte is 36cm. Breedte 20cm diepte 10cm

Tafelklok, Hero de Groot

Gepolitoerd houten klok in Amsterdamse School stijl. Uitvoering is van Hero de Groot ca 1925. Afgebeeld in de Catalogus N.V v/h Hero de groot.

Afmetingen: hoogte 22cm, breedte 15cm ,diepte 6cm

Amsterdamse school pendule

Art Deco pendule , Amsterdamse stijl uit de periode 1920/1930. Het uurwerk van deze prachtige klok zit in een massief eikenhouten kast. Mooie wijzerplaat met gepolijste cijfers. Slaat op het hele en het halve uur op meerdere gongstaven. De klok is voorzien van een 8 daags uurwerk die is nagekeken en uitstekend loopt.

Afmetingen: Hoogte is 35cm. Breedte is 37cm en diepte is 14cm

Amsterdamse school pendule

— verkocht — Prachtige pendule uit 1920, uitvoering van Winkelman & Van der Bijl, Amsterdam. De pendule is van gezwart koper en messing. Wijzerplaat is met rood/bruin en wit beschilderd. De klok is voorzien van een 8 daags Frans uurwerk en loopt uitstekend. Het uurwerk heeft haakgang en slagwerk. Er wordt op het hele en het halve uur geslagen op een belletje.

Winkelman & Van der Bijl was een ontwerp en werkplaats voor exclusieve toegepaste kunst. Deze pendule staat vermeld in de Collectie Meentwijck op pagina 14.

Afmetingen: Hoogte is 36cm. Breedte is 21cm en diepte is 14cm

Amsterdamse school pendule

Amsterdamse school pendule uit 1925. Het Junghans uurwerk zit in een mahonie houtenkast. De wijzerplaat is van gegoten brons, met gepolijste cijfers. De klok heeft een 8 daags uurwerk en slaat bij het halve en het hele uur op een gong.

Afmetingen: Hoogte is 24cm, breedte 23cm en diepte 12cm

Vintage serveerwagen

-Verkocht- Een mooie vintage serveerwagen uit de jaren 60. Deze in goede staat serveerwagen is van gebeitst hout. Heeft 2 glazen bladen, en 4 glazen schuifdeuren. De serveerwagen staat op wieltjes en is te gebruiken voor het serveren van bijvoorbeeld thee of koffie.

Afmetingen: Hoogte is 66cm, breedte 85cm en diepte 40cm

Dressed to Kill

-verkocht- Een goed gekleed stel die beginnen aan een nacht in een gespannen stad. Het is een zeldzaam beeld van de Austin productions. Dit prachtige beeld is gemaakt door Austin Productions en David Fisher in 1987 New York. Signatuur op de achterkant: Austin Prodinc 1987, Fisher.

Het materiaal van het beeld is Durastone. Durastone is een speciale formule van steenslag gemengd in een slurry.

Geschilderd met zilver/brons patina.

Afmetingen: Hoogte is 63cm, breed 21cm en diep 13cm

Organische vazen

–Verkocht– 2 organische vazen met hagedis, aardewerk fabriek Katwijk. Platelen vormstuk met opvallende hagedis, overdekt met stroomglazuren in mint, blauw en grijs tinten. Ontwerp en uitvoering Gerard Klinkenberg, ca. 1925

Hoogte is 25 cm

Bauhaus lampen

2 mooie tafellampen uit de jaren 50. Bij de grotere lamp is de kap draaibaar en bij de kleine lamp (eerste 2 foto’s) is de hoogte verstelbaar. De stroming van deze lampen is Bauhaus.

Afmetingen kleine lamp – hoogte is 34 cm, diameter kap is 28 cm en de voet is 5,5X10 cm

Afmetingen grote lamp – hoogte is 37 cm, diameter kap is 36 cm en de voet is 12×15 cm

Haagse Schoolpendule

-Verkocht- Een Haagse schoolpendule uit de jaren 30. De klok heeft een 8-daags uurwerk en slaat op een gong.

Afmetingen: hoogte is 22 cm , breedte is 33 cm, diepte 11,5 is cm

Haagse schoolpendule

-Verkocht- Een mooie Haagse schoolpendule uit de jaren 20. Het klokje heeft een 8 daags uurwerk en slaat op een gong. De klok heeft een bronzen wijzerplaat en heeft een massief eikenkast. De achterkant van de kast is voorzien van een plaatje met daarop de naam H.Kiek & Zn.

Afmetingen: hoogte is 26.5 cm , breedte is 36 cm, diepte 15 is cm

Couranten rekje

-Verkocht- Een antiek Art deco kranten rekje uit de jaren 20. In goede staat.

Afmetingen: hoogte is 60 , breedte is 22,5 cm

De kat Bergen op Zoom (Schenk kan)

–Verkocht– Een vroege schenk kan met oor van Chris van der Hoef. Deze kan is uit 1902-1918. Het heeft een reliëfmedaillon naar ontwerp van CJ van der Hoef.

In goede staat. Hoogte is 11 cm.

Art Nouveau veerklokje

-Verkocht- Metalen Art Nouveau klokje. Deze klok heeft in plaats van een normale slinger een veer als slinger, wat deze klok speciaal maakt. De wijzerplaat is gesigneerd: patented Dec 14th 1886.  Ansonia clock co sole manufacturers, New York USA.

Hoogte: 36 cm

Penaat klok

Mooi klokje van de hand van Willem Penaat. Dit klokje is gemaakt rond 1900.
Willem Penaat was een binnenhuisarchitect en meubelontwerper. Hij volgde zijn opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam, o.a van Pierre Cuypers. Penaat was o.a voorzitter van het meubelatelier ’t Binnenhuis.

Afmetingen (LxBxD) 59,5 cm, 22 cm, 13 cm

Art Deco fauteuil, Amsterdamse school

Mooie leren Amsterdamse school fauteuil. Afmetingen: 90x66x72 (hxbxd)

Jan Eisenloeffel (1876-1957) – Plaquette –

Deze mooie  vierkante plaquette is gemaakt voor de ‘Algemeene Nederlandsche Metaalbewerkersbond’. Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van deze bond kregen alle leden een dergelijke plaquette. Afgebeeld is ‘De Organisatie’ die uit ‘een ordeloozen hoop steenen een hecht bouwwerk weet voort te brengen’. Ofwel de drie elementen: Chaos, Organisatie en Orde. Plaquette is in mooie staat. Emaille op koper.

Maten: 14.5 cm X 14.5 cm.

Gouds Plateel jaren ’20-’60

Mooie collectie Gouds Plateel.

Het paard is van Plazuid Gouda. Het bokje is van Pieter Swildens. Het hertje is van Plazuid Gouda.

Het veulen is een ontwerp van Eta Lempke en Pieter Swildens. De aap is in Amsterdamse schoolstijl. De panter is een ontwerp van Yvonne Niessen.

Art Deco pendule

-Verkocht- Deze mooie grote Art Deco pendule (70x35cm) is gemaakt van mahoniehout. De versierde bronzen wijzerplaat wordt geflankeerd door gestileerde aardewerk duiven. Het uurwerk is gesigneerd: Société Clusienne S.C.A.P.H. Cluses. 8 daags uurwerk en slagwerk op gong. Echt een unieke klok

Art Deco Movém tafellamp met wekker

Mooie zeldzame Art Deco Movém tafellamp met een ingebouwde wekker. Deze lamp is van de Baumhaus school, model Movém. Dit model is geproduceerd vanaf de jaren ’20 tot begin jaren ’40. Deze is van 1920-1929.
Het Bauhaus was een opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten die van 1919 tot 1932 eerst te Weimar later te Dessau en daarna nog een jaar in Berlijn gevestigd was.

De lamp en klok zijn beide in goede staat. De kap van de lamp is verchroomd en de voet is van marmer

Hoogte: 27 cm

Ziekenhuistafeltje

–Verkocht– Mooi origineel ziekenhuistafeltje uit de jaren ’20. Het design doet denken aan het industrieel design, door het stalen frame en het eikenhouten blad. De verstelknoppen zijn van bakeliet. Het tafeltje is op verschillende manieren verstelbaar: in hoogte, het blad kan schuin gezet worden om bijvoorbeeld te lezen en de tafel is inklapbaar.

Afmetingen: (lxbxh) 83×39,5×95(max. hoogte)cm

Art Deco vitrine kast

Mooie Art Deco vitrine kast. Boven glazen deurtjes, onder dichte deurtjes. Deze mooie kast uit de tijd (jaren ’10-’20) is gemaakt van notenhout en heeft nog mooi aythentiek deurbeslag. De ramen zijn voorzien van facet geslepen glas. De grootste diepte (onderkast) is 44cm. De breedte is 90cm en de hoogte is 180cm

Art Deco Pendule

Mooie Art Deco pendule voorstellende een boot met 3 personen. De voorstelling is van de hand van de franse kunstenaar P Sega. Het beeld is ook gesigneerd (zie foto).

De pendule is in goede staat en heeft 2 pendanten. Het uurwerk is frans en loopt een week. Op de wijzerplaat de signatuur: “Desoleil Seneghal  Berok Plage”