Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Over het Huygens Huys

In het Huygens Huys van Veldman Antiek draait alles om exclusieve antieke klokken en zakhorloges. In een tijd van internet, elektronica, snelheid, haast, wegwerpartikelen en fastfood, zijn mensen toch altijd op zoek naar harmonie en schoonheid. De klokken uit onze collectie zijn zeldzaam mooie combinaties van techniek, vernuft en schoonheid. Of het nu gaat om een monumentaal staand horloge, een Engelse lantaarnklok of een Franse pendule, alle zijn zij door hun makers in het verleden met veel zorg en aandacht gecreëerd voor de eeuwigheid. Klokken zijn emotie. Door hun schoonheid, door het wegtikken van de tijd, door het slaan op de hele uren of door een herinnering aan een mooie klok vroeger thuis.

In 2007 heeft Bob Veldman een winkel geopend in Blokzijl. In 2012 is de winkel verplaatst naar het monumentale postkantoor van Frederiksoord. Vandaar uit kan hij op een professionele manier zijn klanten bedienen. Er hangt een steeds wisselende, prachtige collectie exclusieve antieke klokken. In het Huygens Huys repareert en restaureert hij tevens uw oude of antieke klokken. Komt u gerust eens langs met uw klok en u krijgt geheel vrijblijvend een advies en een eventuele prijsopgave. Vaak valt de reparatie mee en kunt u al snel weer genieten van het tikken en het slaan van uw klok.

Heeft u zelf een bijzondere klok, maar wilt u eens wat anders ? Kom dan ook gerust eens langs. Wij kopen ook klokken in en bieden tevens mogelijkheden om klokken in te ruilen.

Woont u buiten Nederland en wilt u een klok kopen of laten restaureren ? Wij werken internationaal en kunnen het veilige transport van uw kostbare klok regelen ! Neem gerust contact met ons op om e.e.a. te bespreken.

Naast exclusieve uurwerken vindt u in het Huygens Huys ook een mooie collectie antiek zilver, glas, kleine meubelen en antieke barometers en scheeps navigatie instrumenten. Bovendien hebben we een mooi terras en hebben we in de zaak ook een aantal gezellige zitplaatsen waar we lunch, koffie, thee en huisgemaakt vers appelgebak serveren.

Ester en Bob Veldman heten u van harte welkom in het huygens Huys