Dutch English German
FAQ items aan het laden...

De Kunstkaemer

Hedendaagse kunst in de Kunstkaemer van het Huygens Huys

In de Kunstkaemer van het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie van hedendaagse kunst van een aantal gerenommeerde kunstenaars in combinatie met toegepaste kunst van top ontwerpers uit de Art Nouveau en Art Deco periode aan het begin van de 20e eeuw.  Momenteel exposeren wij glaskunst van Johan de Vries, sculpturen van Gerrit van Emous, zeefdrukken van Hes Mundt, keramiek van Jacqueline Tijsen, schilderijen van Saskia Weerepas en diverse werken van Zsuzsanna Györgyövics. Hieronder vindt u een overzicht van een deel van hun werken die wij exposeren en verkopen. De Art Deco en Art Nouveau toegepaste kunstwerken vindt u onder collectie Art Deco – Art Nouveau 

Saskia Weerepas

Saskia studeerde 2 jaar aan de kunstacademie van Enschede maar kon zich daar niet vinden in het gehanteerde keurslijf. Zij besloot om haar eigen weg te gaan om zo haar creativiteit de vrije loop te kunnen geven. Saskia’s schilderijen zijn een mix van abstract en figuratief waarbij zij gebruik maakt van olieverf, acryl en lak op doek en hout. In haar atelier heeft zij haar eigen handschrift ontwikkeld en schildert zij vol overgave pretentieloze vrolijke doeken. Saskia houdt niet van quasi diepzinnige verklaringen over haar schilderkunst. Zij schildert omdat zij er bevrediging in vindt en zij hoopt dat zij iets van haar passie kan overbrengen op de toeschouwer.

Jacqueline Tijssen

Huizen! Dat staat zo dicht bij de mens. Het is je derde huid.

Jacqueline reist veel en die beelden van huizen op haar netvlies vertaalt ze naar beelden in klei. Ik bouw mijn huizen op uit plakken samengestelde klei. Voor ik een huis in elkaar zet, heb ik de ramen enz. al aangebracht. Ik moet dus goed plannen hoe ik het werkstuk ga maken, want trappen en doorgangen, decoraties, zijn al bepaald. In de afwerking van mijn creaties ga ik verder met mijn verhaal door bijvoorbeeld het aanbrengen van oude horloges bij mijn “Tijdshuizen”. Een beetje humor voeg ik graag toe en wordt beloond door de glimlach van een bezoeker.

Hes Mundt

Hes Mundt, Grafisch kunstenaar, is de ontwerper en de maker van de zeefdrukken. Deze zeefdrukken zitten in het raam waar de zeefdruk in is gemaakt. Het Atelier van Hes Mundt bevind zich in de voormalige Tuinbouwschool in Frederiksoord, Majoor van Swietenlaan 15.  In dit atelier geeft Hes ook zeefdruk workshoppen.

Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Voor kunstenaars en ontwerpers kan zeefdrukken een uitdagende en inspirerende techniek zijn!

Johan de Vries

Johan de Vries (1955) werkte vanaf 1990 als glasblazer op de Oude Horn bij Willem Heese. In 1999 realiseerde hij samen met partner Tanja de Heus een eigen glasblazerij en galerie in een herenboerderij in Bad Nieuweschans.

Het werk van Johan valt op door de vloeiende heldere kleuren. Hij bouwt zijn werk op in meerdere transparante kleurlagen. Daarbij is niet, zoals bij geblazen glas gebruikelijk, de vorm het uitgangspunt. Kleur en tekening zijn primair, waarbij de vorm vooral de drager is. Heet glas is water en vuur, is pure magie!