Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Barometers

Franse kwik barometer

Kwikbarometer met thermometer uit de periode rond 1800. Deze in goede staat kwik barometer zit in een houten kast, die met goudverf beschilderd is. Barometer is gesigneerd: Sonnany Palais Egalite Galerie De Bois.

Afmetingen: Hoogte is 81cm, Breedte is 53cm

Engelse Stick barometer

Deze antieke stickbarometer komt uit de periode 1840-1860. Het is een massief mahonie kast en het is een zeer smal model. Het kwikreservoir is van palmhout en is afgeschermd met een reservoirkapje. Gesigneerd: Kleyser & Co. Soutwark.

Lengte is 87cm, breedte is 4,5 cm

Engelse Stick barometer

— verkocht — Deze barometer is met een kwikbuis en is cardanisch opgehangen. De barometer is gesigneerd.

Afmetingen : hangt 20 cm van de muur vandaan. Is cm 92 lang.

Antieke scheepsbarometer

Een antieke scheepsbarometer, eind 19e eeuw. Cardanisch opgehangen.

Afmetingen : hangt 10,5 cm van de muur vandaan. Is cm 95 lang.

Kwik barometer

-Verkocht- Een bijzonder barometer uit 1800. Deze barometer is inklapbaar en vervoerbaar. De barometer is van mahoniehout. Gesigneerd: Baromètre Bozzo.

Afmetingen uitgeklapt H: 97 cm B: 12 cm

Banjo barometer

Mooie notenhouten kwik banjo barometer van eind 19e eeuw. Engels.
Lengte: 113cm

Ronde barometer

Mooie jaren ’30 barometer van messing en eikenhout. Gesigneerd: John Barker, & co Ltd Kersington.

Fitzroy bakbarometer

Prachtige Fitzroy bakbarometer van 1880-1900.
Gemaakt door S. Maw & Son, London.
bovenaan de barometer staat: Rise en Fall.
Admiraal Fitzroy komt alleen nog maar in het tekstgedeelte voor. (Robert FitzRoy (Ampton, 5 juli 1805 – Upper Norwood, 30 april 1865) was een Brits marine-officier, hydrograaf en meteoroloog, onder meer bekend als gezagvoerder op de expeditie rond de wereld van de HMS Beagle. Ook was hij een van de eerste uitbrengers van weersverwachtingen.)

De kast is van massief mahonie. De kwikthermometer met fahrenheitschaal op houten schaalplaatje. Stormglas gemonteerd op ‘mountain Scale’.

Uit de collectie van Bert Bollen, Maartensdijk.

Art Deco barometer

Prachtige Art Deco barometer van de firma Short & Mason London. Dit bedrijf werd opgericht in 1845 en was een gerenommeerd Londens bedrijf, dat menig patent verkreeg op verbeteringen in allerlei weerkundige meetapparatuur.

De barometer is van Mahonie (ook het gezwarte deel) en chroom. De barometer is in een zeer mooie staat en heeft een zeer aparte vorm. Achterop staat: 2570 B in het hout gedrukt.

Afmetingen: Totale hoogte is 22cm. Diameter van het chromen omhulsel is 15cm.

Barograaf

Deze barograaf is van de hand van de firma Russel uit Norwich (UK). Hij heeft een mooie mahonie houten kast en is voorzien van facet geslepen glas. Verder is de kast voorzien van een kaartenlaatje. De barograaf heeft 8 balgen en is dan ook zeer nauwkeurig. Hij dateert van + 1950.

Het uurwerk loopt een week en de papieren waarop de barograaf tekent zijn nog steeds bij te koop bij de firma L.J. Harri op de Prins Hendrikkade in A’dam