Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Carriage Klokken

Franse reiswekker

-Verkocht – Een mooie reiswekker, van de periode 1900. Deze Franse wekker heeft een balansuurwerk, heeft geen slagwerk. Het klokje heeft een wekkerfunctie.  Mooie geëmailleerde wijzerplaat en facet geslepen ruitjes.

Afmetingen reiswekker: Hoogte met handgreep 15cm, breed 8cm, diepte 6cm

Frans reisklokje

Een in een prachtig staat reisklokje, van de periode 1900. Dit Franse klokje heeft een balansuurwerk, heeft geen slagwerk.  Mooie geëmailleerde wijzerplaat en facet geslepen ruitjes.

Afmetingen reisklokje: Hoogte met handgreep 15cm, breed 8cm, diepte 6cm

Bureauklokje met barometer

Een prachtig Engels bureauklokje, uit de periode 1900-1910. Dit klokje is voorzien van een barometer en een thermometer. Het klokje is een weekloper en heeft een balansuurwerk. Bureauklokje is van gepolijst messing en staat op een marmeren voet. Voorzien van een opwindsleutel.

Afmetingen reiswekker: Hoogte met handgreep 17,5cm, breed 15cm, diepte 7,5cm

Miniatuur reiswekker, in foedraal

Een in een goede staat miniatuur reiswekker uit de periode 1900.  De reiswekker heeft een balansuurwerk en is een weekloper. Het klokje zit in een prachtige foedraal met hierin de signatuur: Giteau Ancien Horloger da rol, Eleve de Breguet, Palais-Royal. Voorzien van een opwindsleutel. Het uurwerk heeft geen slagwerk.

Afmetingen reiswekker: Hoogte zonder handgreep 8cm, breed 5,3cm, diepte 4,7cm

Frans reisklokje met foedraal

Een in een goede staat Frans reisklokje uit de periode 1900. Het reisklokje heeft een prachtige donkergroene foedraal. Het foedraal heeft een vakje voor de originele sleutel en een vakje voor de schuif. De reisklok heeft een balansuurwerk en loopt 8 dagen, het uurwerk heeft geen slagwerk.

Afmetingen foedraal: 12cm breed, 11cm hoog en 8cm diep

Capucine klok

Een prachtig capucine klokje uit begin 19e eeuw. Het klokje is in een goede staat en functioneert uitstekend.  Dit klokje heeft een wekkerfunctie en een balans uurwerk. De klok slaat bij het hele 2 keer op de bel en bij het halve uur 1 keer op de bel.

Afmetingen: 28cm hoog met handgreep erbij gemeten. 11,5cm breed en 8 cm diep

Capucine klok

Mooie Capucine klok uit het begin van de 19e eeuw. De klok slaat bij het halve uur 1 keer op de bel en het hele uur 2 keer op de bel. Ook is deze klok voorzien van een wekker.

Afmetingen: 12 cm breed, 9 cm diep en 28 cm hoog

Engelse Carriage (periode 1870)

Een grote Engelse Carriage klok. Mooie geëmailleerde wijzerplaat en facet geslepen ruitjes. De klok slaat bij het halve en het hele uur op een gong. Heeft een gangduur van 8 dagen.

Afmetingen: 10 cm breed, 9 cm diep en 20 cm hoog

Frans miniatuur reisklokje

Een mooi Frans miniatuur klokje. Dit is een reisklokje met een foedraal en met de originele sleutel.

Afmetingen: 8,5x 5,5 x 4,5 cm (hxbxd) Hoogte is zonder handgreep en foedraal

Afmetingen: 10 x 7,5 x 7 (hxbxd) Met foedraal

Capucine klokje

Mooi klein Capucine klokje. Dit is een reisklokje met wekkerfunctie uit het begin van de 19e eeuw. Het klokje is in hele mooie staat en functioneert uitstekend. Uurwerk heeft een ankergang met slinger aan een touwtje.

Afmetingen: 23 x 8 x 6 cm (hxbxd) Hoogte is inclusief handgreep.

Miniatuur reisklokje 19e eeuw

Mooi klein miniatuur Frans reisklokje. Messing met facet geslepen glaasjes. Balans uurwerkje met een looptijd van 8 dagen.

Afmetingen: 8,5 x 6,5 x 5,5 cm (hxbxd) Hoogte is exclusief handgreep.

Frans reiswekkertje

— verkocht — Een mooi reiswekkertje in een goede staat. In originele foudraal en met originele sleutel. Gesigneerd op wijzerplaat: Jas Shoolbred &co , made in Paris.

Afmetingen met foudraal: 13,5 x 10 x 8,5 cm (hxbxd)

Afmetingen reiswekkertje: 12 x 7,5 x 6,5 cm (hxbxd

Engels miniatuur reisklokje.

Massief zilveren reisklokje uit 1900.

Afmetingen zonder handgreep: lengte 6cm x breedte 4cm x diepte 4cm

Engels miniatuur reisklokje.

Mooi  reisklokje gemaakt van schildpad met zilver beslag uit 1900.

Afmetingen zonder handgreep: lengte 6cm x breedte 3cm x diepte 4cm

Zilveren reisklokje

Zwaar zilveren reisklokje uit de periode rond 1900. Franse makelij. Afmetingen: 8x7x12 cm (excl greep). Weekloper, géén slagwerk.

Messing wekker

Prachtig Frans messing wekker met emaille wijzerplaat van rond 1900. 8 daags uurwerk.
Diameter: 11,5cm

Bvlgari reisklokje

Dit prachtige mini reisklokje is van het Italiaanse merk Bvlgari. Het ronde kastje is verguld en er zit een kwartsuurwerkje in met wekkerfunctie. De diameter is 3,5 cm. Het orginele etuitje zit er nog bij.

Bvlgari is een Italiaans merk dat al bestaat sinds 1884. Ze maken luxe producten zoals horloges en sieraden.

Tiffany & Co alarm klokje

–verkocht– Dit mooie reisklokje is van het bekende exclusive merk Tiffany en Co. Tiffany en Co, ookwel Tiffany\’s, is wereldwijd bekend om haar luxe sieraden en horloges. Dit klokje noemen ze ook wel een travel alarm clock. Het dekseltje kun je voor de wijzerplaat draaien. Het kwartsuuwerkje zit in een mooi roestvrijstale kastje en is ‘Swiss made.’ De wijzers en cijfers geven licht in het donker. Het klokje is 5×5 cm.
Dit ruitvormige klokje is nieuwstaat.. Klokje zit nog in de orginele doos.

Reisklokje – bureauklokje

Mooi frans reiswekkertje in een mat zwart gelakt houten kastje. Witte emaille wijzerplaat. Klokje loopt 1 week. Balans uurwerkje. Afmetingen h x b x d: 15 x 10 x 8cm

Obis reiswekkertje begin 20 eeuw

Mooi klein Frans reiswekkertje uit het begin van de 20e eeuw. Het klokje heeft een wekkerfunctie. De afmetingen zijn: 6cm x 10cm x 4,5cm

Carriage Clock met cartouche wijzerplaat (1890)

Mooie grote franse Carriage Clock, met een cartouche wijzerplaat. De kast is van gepolijst messing.  Deze reisklok is bijzonder zwaar uitgevoerd. E.e.a. degelijkheid.  Mooie facet geslepen ruitjes.  Deze klok is 25 cm hoog (incl handgreep).

Het uurwerkje is in uitstekende staat, heeft een gebalanceerde ankergang en heeft een gangduur van 8 dagen.