Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Kunst

Boeddhistische broodschaal

-Verkocht- Zeldzame Boeddhistische broodschaal. Deze 19e -eeuwse broodschaal werd gebruikt voor de gasten in een klooster. De vergulde broodschaal is gemaakt van Laquery, en is gedecoreerd met halfedelstenen. Boven op de schaal staat een Garoeda.

Afmetingen: hoogte is 80cm, diameter 39cm.

Asmat Schild

-Verkocht- Houten Asmat schild met gekleurd snijwerk. De achterkant van het schild is voorzien van een handvat. Dit prachtige schild is afkomstig uit Nieuw Guinea, Indonesische provincie Papoea. Zodra de jongens in Nieuw Guinea volwassen werden, maakten ze een eigen schild. Het schild is gemaakt door de Asmat, 1 van de weinige volkeren die nog leven als traditionele jagers en verzamelaars.

Het schild komt uit de periode rond 1920.

Afmetingen: hoogte is 123cm, Breedte is 55cm.

Birmese Mandalay Boeddha

Prachtige Boeddha uit de 19e eeuw. De boeddha is in Mandalay stijl uitgevoerd. Deze mooie boeddha is afkomstig uit Birma. De boeddha draagt een Uttarasanga, een lang gewaad, gedecoreerd met stukjes glas. In de rechterhand houdt de boeddha een myrobalan vrucht vast. Ook is de boeddha voorzien van ingelegde ogen.

De houten boeddha is verguld met 24krt. bladgoud.

Afmetingen: hoogte is 152cm, Breedte is 77.5cm, diepte is 26.5cm

Markies de Canteclaer, van Marten Toonder

-Verkocht- Markies de Canteclaer van Barneveldt is een stripfiguur uit de Nederlandse stripreeks de Bommelsaga, geschreven en getekend door Marten Toonder. Deze originele tekening is getekend door Marten Toonder. De tekening is persoonlijk door Toonder vanaf Ierland naar een vriend in Zwolle opgestuurd, in begin jaren 70.

Afmetingen lijst: hoogte is 21cm, Breedte is 16cm. Afmetingen tekening: 9,5cm bij 15cm

Zeefdrukken

4 prachtige zeefdrukken van Hes Mundt.

Hes Mundt, Grafisch kunstenaar, is de ontwerper en de maker van de zeefdrukken. Deze zeefdrukken zitten in het raam waar de zeefdruk in is gemaakt. Het Atelier van Hes Mundt bevind zich in de voormalige Tuinbouwschool in Frederiksoord, Majoor van Swietenlaan 15.  In dit atelier geeft Hes ook zeefdruk workshoppen.

Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Voor kunstenaars en ontwerpers kan zeefdrukken een uitdagende en inspirerende techniek zijn!

Afmetingen inclusief lijst: 73cmx53cmx3,5cm

Afmetingen zeefdruk: 42cmx31cm

Kraaien op boomtak

Een mooi aquarel schilderij van kraaien op een boomtak. Het schilderij komt uit Japan. Op het schilderij staat een signatuur.

Afmetingen: Hoogte is 84cm en breedte is 50cm

Borstbeeld

Een prachtig borstbeeld gemaakt van gips. Op de sokkel staat een signatuur (Hanquelle 1814)  Waarschijnlijk is het een borstbeeld van Wilhelmina van Pruisen.  Wilhelmina van Pruisen is de moeder van Koning Willem I. De plaats Wilhelminaoord dat als kolonie is gesticht door de Maatschappij van Weldadigheid, is vernoemd naar Wilhelmina van Pruisen in 1821, na het overleiden van Wilhelmina in 1820.

Afmetingen: Hoogte is 60 cm, breedte sokkel is 23 cm en diepte sokkel is 21 cm.

Catharina van Siena

-Verkocht – Een prachtig marmer beeld van Catharina van Siena. Catharina is een van de beroemdste mystici van Rooms-Katholieke kerk. Ook had zij een grote invloed op de politiek van het 14e -eeuwse.

Geboren in Siena op 25 maart 1347. Overleden in Rome 29 april 1380.

Haar lichaam ligt onder het hoogaltaar van de Santa Maria sopra Minerva in Rome, maar haar hoofd wordt bewaard binnen de San Domenico in Siena, en een van haar voeten is belangrijkste relikwie van de kerk San Zanipolo in Venetië.

Afmetingen:  Hoogte 35cm, breedte 33cm, diepte 18cm

Dressed to Kill

-Verkocht-Een goed gekleed stel die beginnen aan een nacht in een gespannen stad. Het is een zeldzaam beeld van de Austin productions. Dit prachtige beeld is gemaakt door Austin Productions en David Fisher in 1987 New York. Signatuur op de achterkant: Austin Prodinc 1987, Fisher.
Het materiaal van het beeld is Durastone. Durastone is een speciale formule van steenslag gemengd in een slurry.
Geschilderd met zilver/brons patina.

Afmetingen: Hoogte is 63cm, breed 21cm en diep 13cm

Stilleven (J.F.J Nagtegaal)

Een stilleven in een zilveren lijst. Olieverf op doek door Jan Nagtegaal. Jan is een decoratie en restauratie schilder. Hij hielp onder andere mee met de restauratie van de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Hierna is hij in de jaren 50 gespecialiseerd in stillevens en zeegezichten.

.

Afmetingen: 91,5×102 cm

Schilderij Gerard van der Weerd

–Verkocht– Schilderij is gemaakt door Gerard van der Weerd uit Hoogeveen.

Afmetingen: 40×30 cm

Bijbeltekst in Lijst

Ingelijste Bijbeltekst

Afmetingen: 31,5x24x6,5 cm

Miniatuur Koloniewoning

Deze unieke koloniewoning is ontworpen en gemaakt door Royal Goedewagen in opdracht van de Maatschappij van Weldadigheid bij de viering van het 200 jarig bestaan in 2018. Er zijn er maar 250 van gemaakt. Nummer 1 is geschonken aan Koning Willem Alexander bij zijn bezoek aan Frederiksoord april 2018.

Alle huisjes zijn genummerd en voorzien van een certificaat van echtheid.

De Koloniewoning is een eenvoudige woning. Het voorste gedeelte is van steen en het achterste deel van hout. De woning is voorzien van een rieten dak. Er zijn meerdere types koloniewoningen geweest. Dit is het eerste type.

Maten deze woning: Lengte is 12cm, Breedte is 6cm, Hoogte is 5cm

Decoratief poezenschaaltje en kom

Een schaaltje en kom van Judtih Rigter. Gemaakt in de jaren 80. Judith Rigter heeft op de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam gestudeerd. Later is zij gaan schilderen op keramiek en vanaf 1988 heeft zij naam gemaakt als keramiste.

Doorsnee schaaltje is 17,5 cm

Doorsnee kom is 23 cm

AirB&Bees insectenhotel (geglazuurd keramiek Johan Timmers)

Kunstenaar: Johan Timmers

Uitvoering: AirB&Bees insectenhotel, hardgebakken en geglazuurd keramiek. Ook geschikt voor buiten

Afmetingen: Hoogte is 25 cm , diepte is 10 cm en de breedte is 16 cm

Bronzen violist op marmeren sokkel (80cm hoog)

Mooi bronzen buste van een violist. Groot beeld van 80cm hoog op marmeren sokkel.

De Denker van Rodin

–Verkocht — Rodin maakte deze befaamde creatie in 1881 Het was in dat jaar dat Rodin zijn eerste officiële Parijse bestelling kreeg: een monumentale bronzen poort voor een toekomstig museum voor Decoratieve Kunsten. Deze Porte de l’Enfer (Poort van de Hel) was geconcipieerd naar Divina Commedia van Dante.  De Denker wordt ook Le Poète genoemd, omdat het beeld eigenlijk de mediterend Dante moest voorstellen. Van de eerste monumentale versie zijn er 28 exemplaren in brons gegoten, 185cm groot.

Vanaf 1904 zijn er ook kleinere modellen gemaakt. Dit model is ongeveer  70cm hoog, weegt 24kg en is gegoten in de originele mal van de Parijse bronsgieter Alexis Rudieruit het begin van de vorige eeuw. Het beeld is ook voorzien van de gieterij markering Alexis Rudier Fondeur Paris. Rudier was tot 1912 de vaste gieter van Rodin’s beelden. Dit beeld is echter gegoten aan het eind van de vorige eeuw, dus ver na het overlijden van Rodin en derhalve wordt het niet als origineel erkend.  Dit beeld is vermoedelijk gegoten in opdracht van Guy Hain. Hain kocht in de jaren tachtig de originele mallen uit de nalatenschap van Rudier, rechtstreeks van zijn zonen Georges en Bernard Rudier.  Dit beeld komt dus uit de originele mal en is ook door experts niet te onderscheiden van de eerste beelden uit begin 1900. Hain werd uiteindelijk toch gearresteerd en in 1997 veroordeeld voor vervalsing.

Beeld is gesigneerd: Rodin, Alexis Rudier Fondeur Paris