Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Overige Klokken

Klein Appelklokje

-Verkocht- Een klein appelklokje van 1880. Deze dagloper is voorzien van originele beschildering op de wijzerplaat. Op het hele uur word er geslagen op een leuk belletje.

Afmetingen: hoogte wijzerplaat 19cm, diepte 10cm, breedte wijzerplaat 14.5cm

Jaz wekker

-Verkocht- Franse Jaz Repetition wekker van de periode 1930. Met originele doos. De behuizing van de wekker is beschilderd metaal, in marmerpatroon.

Afmetingen: hoogte 11cm, diepte 5.5cm

Industrie klok

Een industrie klok met een mooi balans uurwerk. Gesigneerd op de wijzerplaat: Willhelm Maess Dortmund. Voorzien van bajonetsluiting.

Afmetingen: Breedte 21cm, hoogte 21cm, diepte 12cm

Gietijzeren wijzerplaat

Deze mooie gietijzeren wijzerplaat heeft gehangen aan het station Creysse in de Dordogne. De klok is incl. minutenrad, wisselrad en uurrad.

Afmetingen: Breedte 69cm, hoogte 70cm, diepte 10cm

Lamellen bureau klokje

Leuk digitaal bureauklokje. Dit klokje is gebaseerd op de eerste mechanische lamellenklok. 1 met zwarte lamellen en witte cijfers en 1 met witte lamellen en zwarte cijfers.

Afmetingen: Breedte 20cm, hoogte 16,5cm, diepte 10cm

Skelet klok

-Verkocht- Grote skeletklok met groot grondrad. De klok heeft een seconde wijzer en maanaanduiding. De minuten zijn afleesbaar op de buitenste ring en de uren zijn afleesbaar op de onderste ring. Geen slagwerk. De klok wordt afgeschermd door een mooie glazen stolp.

Afmetingen: Breedte 40cm, hoogte 53,5cm, diepte 26cm

Tafel koekoeksklok

-Verkocht- Een  mooie tafel koekoeksklok met opwindveren uit 1850. Slaat het halve en het hele uur op een gong en koekoek. Mooi klassiek houtsnijwerk. Met opwindsleutel.

Afmetingen: Breed 24cm, hoogte 34cm, diepte 16cm

Moderne Skeletklok

— verkocht — Een prachtige skeletklok, gebaseerd op de 1e scheepschronometer van John Harrison uit het begin van de 18e eeuw. De 3 originele Harrison klokken staan nog steeds in het Royal Observatorium in Greenwich, London. Door de 2 contrabalans slingers blijft de klok lopen, ook tijdens heftige bewegingen van het schip.

Messing kast.

Afmetingen: Breed 24,5cm, hoogte 34cm, diepte 19,5cm

Torenuurwerk (smeedijzeren wijzerplaat)

Een in goede staat torenuurwerk uit 1939, met smeedijzeren wijzerplaat. De messing wijzers zijn uitgebalanceerd en voorzien van bladgoud. Met bijbehorende synchroon motor.

Afmetingen van de wijzerplaat: Breed 151cm, hoog 150cm

Grote Weense regulateur

-Verkocht- Een prachtige grote Weense regulateur, in een mahoniehoutenkast. De klok komt uit de periode rond 1800. Deze regulateur heeft kwartierslag en loopt 8 dagen. Ook is deze klok voorzien van datumaanduiding.

Afmetingen: 132cm hoog, 43cm diep, en 19cm breedte

Atmos

–Verkocht–Een prachtige Jaeger-LeCoultre Atmos klok, is in een goede staat. Deze klok is een mechanische tafelklok met een torsieslinger die zonder toegevoegde energie eeuwig loopt. Energie wordt opgewekt door middel van temperatuur- en drukverschillen in de omgeving. Caliber 528-6. De klok komt uit de jaren 60/70.

De Atmos is uitgevonden door Reutter in de jaren 20. Halverwege de dertiger jaren is het patent verkocht aan Jaeger-LeCoultre (dit staat gesigneerd op de wijzerplaat)

Afmetingen: 23 cm hoog, 17 cm diep, en 21 cm breedte

Nederlands torenuurwerk

Dit prachtige toren uurwerk komt uit +/- 1820. Het uurwerk heeft schaargang,  en heeft geen slag.

Afmetingen: 55  cm hoog, 53 cm diep, en 47 cm breedte

Atmos Klok

–Verkocht– Een prachtige Atmos klok, is in een goede staat. Deze klok is een mechanische tafelklok met een torsieslinger die zonder toegevoegde energie eeuwig loopt. Energie wordt opgewekt door middel van temperatuur- en drukverschillen in de omgeving. De klok komt uit de jaren 70/80.

De Atmos is uitgevonden door Reutter in de jaren 20. Halverwege de dertiger jaren is het patent verkocht aan Jaeger-LeCoultre (dit staat gesigneerd op de wijzerplaat)

Afmetingen: 23 cm hoog, 16 cm diep, en 21 cm breedte

Projectie klokje

Een bijzonder Engels klokje uit de periode rond 1910. Deze projecteert de klok op het plafond. Dit gaat via een lampje die loopt op batterij. Het voetstuk is gemaakt van notenhout.

Afmetingen H: 20 cm, D: 15,5 cm, B: 12,5 cm

Koekoeksklok (3 gewichten & muziekdoos)

-Verkocht- Een prachtige koekoeksklok in een goede staat. Uit eind 19e eeuw. De klok heeft 3 gewichten. Heeft een koekoek speeldoos en gong die slaat op het hele en halve uur.

Afmetingen : Hoog: 58 cm, Breedte: 45 cm, Diepte: 27 cm

Jaeger-LeCoultre Atmos zwarte marina

Jaeger-LeCoultre Atmos zwarte marina met oriëntaalse voorstelling. De klok die je nooit hoeft op te winden. De klok die zijn energie haalt uit miniscule themperatuur en luchtdrukverschillen. De klok weegt in totaal 4045 gram. De klok is in goede staat. Aan de linker en rechterkant van de klok zit het ”weer” een beetje in de voorstelling. Zie de foto’s voor een goede impressie

Frans torenuurwerk van eind 19e eeuw

Schitterend 19e eeuws torenuurwerk. Dit torenuurwerk staat op een hoge bok en is daardoor instaat om m.b.v. diverse katrollen ongeveer 12 uur te lopen op 1 opwinding. Het torenuurwerk heeft mooie messing gewichten. Het gaande werk heeft pennengang en is voorzien van reservegang voor tijdens het opwinden. Het uurwerk heeft ook zaagslagwerk en slaat de hele en halve uren op, een boven het uurwerk geplaatste, bronzen bel met hamer. Dit monumentale uurwerk is een prachtige aanwinst voor bv: de ontvangst hal van uw bedrijf, in een restaurant of ruime woonkamer.

Het slagwerk kan eenvoudig uitgezet worden.

Afmetingen zijn:
Hoogte (zonder bel) 185cm
Hoogte (inclusief bel) 238cm
Breedte: 68cm
Diepte: 58cm

Art Deco wandklok bayard

Mooie jaren 20-30 wandklok van het bekende FRanse merk Bayard. De kast is gemaakt van bakeliet. De doorsnede van de klok is 28cm. De wijzerplaat is verzilverd, de lunette is van zwaar messing. Het klokje loopt 8 dagen en slaat niet.

Gucci reisklokje

Bijzonder exclusief reisklokje met wekkerwerk van het bekende modemerk Gucci in de vorm van een damestasje. Het klokje is van hoge kwaliteit en is beschikbaar inclusief de originele Gucci doos en overdoos. Afmetingen: 19x19cm.

Gemaakt van leer en gepolijst rvs.

Collectie antieke zonnewijzers

In het Huygens Huys vindt u een prachtige collectie bodemvondsten van oude tot zeer oude zonnewijzers. Erg zeldzaam.

De eerste foto is van een loden zonnewijzer,  gevonden op een terp bij Oosterwolde (Gelderland). Gedateerd 1556. Doorsnede 11cm.

De tweede foto is een koperen zakzonnewijzertje. Dit betreft een vroeg zonnewijzertje uit het begin van de 17e eeuw en is gevonden in de bodem van een terp bij Oosterwolde (Gelderland). Doorsnede 4cm

De derde foto is van een bronze, octagonale zonnewijzer uit de 19e eeuw. Gevonden eind jaren ’60 tijdens het uitbaggeren van het riviertje de Rotte bij Rotterdam. Opschrift: “gaat met de tijd mee”.  Doorsnede 9cm.

De vierde foto is van een leistenen zonnewijzer uit de 14e eeuw. Het gat in het midden werd gebruikt om een stokje in te zetten. Het gaat om een eenvoudige gegrafeerde zonnewijzer die gevonden is in de buurt van het voormalige kasteel de Dikke Tinne in Hattem. Doorsnede 17cm

Schwarzwalder klok

Dit is een hele mooie uitvoering van een schwarzwalder klok, gemaakt rond 1840. Mooie bol glas voor de beschilderde wijzerplaat. Slagwerk op hele en halve uren op een gong. Zeer bijzonder zijn de originele houten gewichten met loden vulling. Erg zeldzaam.

Doorsnede van de wijzerplaat inncl. lunette: 30cm

Weense schilderijklok (Rahmen Uhr) periode 1820

Schilderijklok uit Wenen uit het begin van de 19e eeuw. Mooie authentieke klok met gesigneerde, emaille wijzerplaat: “Wenzel Schmann in Wien”. Klok loopt 3 dagen en heeft geen slagwerk. Afmetingen: 44 x 55 cm en de diameter van we wijzerplaat is 19cm.

Zwitserse console klok, empire

Dit is echt een one of a kind. Wat een bijzondere klok uit de periode rond 1810. De kast is prachtig wortelnoten gefineerd, net als de massief houten console waar de klok op staat. De emaille wijzerplaat heeft een lichte schotelvorm en is voorzien van zgnd Brequet wijzers. De klok is in totaal 75cm hoog en de doorsnede van de lunette is 40cm.

Het uurwerk is typisch Zwitsers, voorzien van kwartierslag en spillegang. Werkelijk een blikvanger.

Schwarzwalder klokje

Mooie Scwarzwalder klokje uit het midden van de 19e eeuw. Het klokje heeft een mooie, deels bewerkte houten rand en een achter glas beschilderde wijzerplaat.

De klok heeft slagwerk op een gong en loopt 1 dag.

Oeil de boeuf

Dit is een mooie vroege oeil de boeuf (frans voor koeienoog). Een  kleine hangklok met een mooie sierlijke lunette rondom de emaille wijzerplaat. De klok is uit de periode 2e kwart 19e eeuw.

Het kastje is van metaal en is donker rood beschilderd  Alles in originele staat. De klok loopt een week en slaat de uren en de halve uren op klein belletje.