Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Pendules

Grote pendule, Deens design

-Verkocht- Een Deens design pendule uit de jaren 50. Deze grote pendule is een zeldzame uitvoering. De klok is voorzien van een kwartierslag en is een weekloper. Het uurwerk is bevestigd in een mahonie houten kast. Alles is in een hele goede staat.

Afmetingen: Hoogte is 25cm. Breedte is 40cm en diepte is 20cm

Zwart marmeren pendule

-verkocht- Een pendule met een bijzondere vorm. Deze zwart marmeren pendule komt uit eind 19e eeuw. De klok heeft een 8 daags uurwerk en slaat op het halve en het hele uur op een belletje.

Afmetingen: Hoogte is 22cm. Breedte is 35cm en diepte is 19cm

Franse pendule

Een schitterende pendule uit 1800 met een bijzonder uurwerk. De opwindgaten van het 8 daagse uurwerk zitten namelijk bovenin en de slinger hangt onderin, een omgedraaid uurwerk. Er word op het halve en het hele uur geslagen op een gong. Het uurwerk zit in een strakke sobere kast van mahonie hout. Ingelegd met rozenhout en citroenhout. Op de wijzerplaat staat een signatuur: Fumey.

Afmetingen: Hoogte is 58cm. Breedte is 33cm en diepte is 18,5 cm

Amsterdamse school pendule

— verkocht — Prachtige pendule uit 1920, uitvoering van Winkelman & Van der Bijl, Amsterdam. De pendule is van gezwart koper en messing. Wijzerplaat is met rood/bruin en wit beschilderd. De klok is voorzien van een 8 daags Frans uurwerk en loopt uitstekend. Het uurwerk heeft haakgang en slagwerk. Er wordt op het hele en het halve uur geslagen op een belletje.

Winkelman & Van der Bijl was een ontwerp en werkplaats voor exclusieve toegepaste kunst. Deze pendule staat vermeld in de Collectie Meentwijck op pagina 14.

Afmetingen: Hoogte is 36cm. Breedte is 21cm en diepte is 14cm

Belgisch hardsteen pendule

Prachtige Franse pendule uit de periode rond 1880. Deze pendule is van Belgisch hardsteen. De klok loopt een week en slaat bij het hele en het halve uur op een bel. Op de wijzerplaat is een signatuur aanwezig, deze is slecht leesbaar.

Afmetingen: Breedte is 29,5cm, diepte is 14,5cm en hoogte is 39cm

Zeldzame marmeren pendule.

Deze prachtige pendule uit eind 19e eeuw, is voorzien van 2 kleuren marmer. De pendule heeft een volledige kalender: maand, dag, datum en maan aanduiding. Het uurwerk is in een goede staat en loopt een week. Er wordt bij het hele en het halve uur geslagen op een bel.

Afmetingen: Breedte is 33cm, diepte is 16cm en hoogte is 41cm

Grote Glaspendule

— verkocht — Zeldzaam mooie en grote glaspendule uit het midden van de 19e eeuw. Precisie klok met zware slinger. Klok is in een hele mooie staat en is zojuist in onderhoud geweest. Signatuur: A.b Rodanet, Constructeur de Chronometres, Pars 36 Rue Vivienne.

Afmetingen: Breedte is 28cm, diepte is 20cm en hoogte is 50cm

Zwart marmeren pendule

Schitterende 2 kleurige marmeren pendule. De pendule is van zwart marmer met rode accenten. De klok heeft een 8 daags uurwerk en slaat op een bel bij het hele en het halve uur. De pendule komt uit eind 19e eeuw, uit Frankrijk. De maker van deze prachtige pendule is S. Marti & Cie (Médaille de Bronze). Op de wijzerplaat staat een signatuur, deze is niet leesbaar.

Afmetingen: Breedte is 30cm, diepte is 15cm en hoogte is 22cm

Grote glaspendule

Een zeldzame glaspendule uit 1830. Deze pendule heeft een zonnekoning slinger. De pendule is van cuba mahonie hout. Het uurwerk van deze mooie pendule loopt 14 dagen en slaat op het hele en halve uur op een bel.

Het uurwerk is nagekeken en is in goede staat.

Afmetingen = B:31cm, H:56cm, D:19cm

Doorsnede lunette: 20cm

Empire Kolompendule

Zeldzame kolompendule uit de periode 1800-1815. De pendule is van marmer met vergulde applicaties. De wijzerplaat is gesigneerd’: Lepaute, place du palais royal a Paris. Dit is één van de bekendste uurwerk makers uit Frankrijk. Het uurwerk loopt 14 dagen en slaat op een bel bij het hele en halve uur.

Het uurwerk is nagekeken en verkeert in een goede staat.

Afmetingen = B:29cm, H:49cm, D:13cm

Doorsnede lunette: 16cm

Kolompendule

Een in goede staat kolompendule. Het uurwerk is nagekeken en loopt goed. Deze pendule komt uit de periode rond 1860. Het is gemaakt van gezwart hout. Het uurwerk loopt 8 dagen en slaat op het hele en halve uur op een bel.

Afmetingen = B:22cm, H:42cm, D:13cm

Vuurvergulde empire pendule (1810)

Mooie vuurvergulde pendule uit de periode rond 1810. De wijzerplaat is gesigneerd: Hunziker Rue de Bussy N: 22 à Paris. Staat ook vermeld in the Watch- and Clockmakers of the world. Afmetingen: 44x32x13cm.

Zwart marmeren pendule

Stijlvolle zwart marmeren pendule uit Frankrijk. De klok is van eind 19e eeuw. Het uurwerk loopt 8 dagen en heeft geen slagwerk.

Cercle tournant

Dit is een heel exclusief klokje. Een zogenaamde Cercle Tournant. Hier draait niet de wijzer, maar de cijferring. Door de bol te openen kom je bij het uurwerkje en kun je het opwinden. Dit exclusieve klokje staat op een marmeren voet, versierd met vuurvergulde, bronzen aplicaties.

Periode rond 1870

Franse pendule

Bijzondere Franse pendule van +/- 1870. De klok wordt gedragen door 3 bronzen putti’s. Het wit marmeren basement is voorzien van vergulde applicaties ook de sjaals zijn verguld. De klok slaat de hele en de halve uren op een kleine belletje. Het slingeruurwerkje loopt 8 dagen. De klok is in prachtige staat.

Hoogte van het klokje: 44 cm

Pendule

Mooie pendule van rond 1860. De Pendule is notenhout gefineerd en ingelegd met rozen – en ebbenhout. De klok is in mooie staat. Slagwerk op klein belletje. 8-daags uurwerk. Afmetingen: 41x22x13cm (hxbxd).

Vergulde Louis XVI pendule

Mooie vuurvergulde Louis XVI pendule (eind 18e eeuw). Pendule is in mooie staat. 8-daags uurwerk met “touwtjes” slinger en slagwerk op lein belletje.

Afmetingen: hxbxd  43cm x 29cm x 12c

Mini pendule 1830

Mooie kleine Franse vuurvergulde mini pendule uit de periode rond 1830. Deze bronze pendule is in mooie staat. Verzilverde wijzerplaat, alleen gaand werk. Slinger hangt aan een draadje. Voorstelling van rustende adelijke dame.

Afmetingen: 23x10x29cm (lxdxh)

Franse pendule 1860

Prachtige monumentale Franse pendule uit de periode rond 1860. De pendule is ingelegd met schildpad en heeft bronzen vuurvergulde ornamenten, waaronder 4 kariatiden op elke hoek. De  Cartouche wijzerplaat is gesigneerd: Maple & C. L.td Paris. Dit was een Engelse uurwerkmaker met een vestiging in Londen en Parijs. Het uurwerk is ook gesigneerd met:  Maple & C. L.td Paris.  Afmetingen zijn: 55x35x12,5cm

Glaspendule met kwikslinger

Mooie glaspendule met kwikslinger uit de periode rond 1900. De messing kast is voorzien van facet geslepen ruitjes. Emaille wijzerplaat gesigneerd: Bigelow, Kennard & Co. Boston.

Het gerenommeerde familiebedrijf Bigelow verkocht van 1830 tot en met 1972 klokken en sieraden in de omgeving van Boston. Het juweliersbedrijf begon met de drie Bigelow broers, John, Alanson and Abraham.

Marmeren kolom pendule

Unieke en kapitale empire, roodmarmeren kolom pendule met vergulde applicaties en zware slinger. Mooie grote emaille wijzerplaat en brequet wijzers. Wijzerplaat gesigneerd: “Badier à Paris” De firma Badier was gevestigd aan de Rue Saint-Germain L’Auxerois. Deze pendule is gemaakt rond 1810.

8-daags uurwerk met slagwerk op een belletje.

Afmetingen: (hxbxd) 49x28x14cm

Pendule gedragen door 3 cupido`s

Hele bijzondere Franse pendule uit het midden van de 19e eeuw. De bolvormige klok wordt gedragen door 3 bronzen, vuurvergulde cupido`s. De wijzers zijn in de vorm van pijlen. Het wit marmeren basement is voorzien van vergulde applicaties. De klok slaat de hele en de halve uren op een kleine belletje. Het balansuurwerkje loopt 8 dagen.

Hoogte van het klokje: 39cm

Mysterieuze met pendanten

Mooie Mysterieuze met 2 bijbehorende pendanten ! Periode eind 19e eeuw. De romantische  voorstelling bestaat uit een herderin die de klok vasthoudt, een herderin op een vaas en een jongen die zit te vissen. De vazen zelf zijn ook mooi bewerkt met landschapselementen.

De klok loopt 1 week en heeft geen slagwerk. De klok is 62cm hoog, de vazen zijn 39cm hoog. Mooi garnituur voor op een schouw of kastje.

Lier pendule

Mooie grote pendule, voorstellende een vrouw die een lier bespeeld. De pendule is gemaakt van marmer en brons en is voorzien van vuurvergulde applicaties. Het bronzen beeld is mooi gedetailleerd.

De wijzerplaat is verzilverd en voorzien van brequet wijzers. De pendule is uit de periode Napoleon lll (+ 1860)

De pendule is 58cm hoog en 35cm breed.

Zwartmarmeren pendule

Wat een mooi exemplaar. Deze franse pendule is gemaakt van zwart marmer. Door de zgnd “Brocot visible”  zijn het ankerrad en het ankertje zichtbaar in de wijzerplaat.

Ook de slinger is te zien door een geslepen glazen slingervenster. Deze pendule is zeer zwaar uitgevoerd (h 41cm, b 43cm)

Bronzen mini console pendule

-verkocht- Mooie frans miniatuur console klokje uit de periode rond 1830.  Dit klokje is van prachtig vuurverguld brons in Rococostijl en is slechts 25 cm hoog. Mooie email wijzerplaat.

Het klokje heeft een nauwkeurig balans uurwerkje en loopt een week. Geen slagwerk.Pendule

Bronzen console Klok

-verkocht- Mooie franse console klok uit de periode rond 1870.  Dit klokje is van prachtig  brons, hier en daar vuurverguld, gemaakt in Rococostijl en is  45 cm hoog. Mooie email wijzerplaat.

Het klokje heeft een slingeruurwerkje en loopt een week. Tevens slagwerk.

Montesquieu Pendule

Deze bijzondere bronzen vuurvergulde pendule geeft de franse filosoof, jurist en historicus Charles-Louis de Secondat, Baron de la Brede et de Montesquieu, weer. Montesquieu leefde van 1689 tot 1755. Montesquieu schrijft op deze pendule de naam van zijn belangrijkste werk “L’Esprit des Lois” (Over de geest van de wetten). Met dit grootse werk heeft hij de basis gelegd voor de grondwet van de Verenigde Staten en van de meeste West Europese democratieen. Deze mooie vergulde pendule is dan ook bijzonder geschikt voor bedrijven of personen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van wetgeving en rechtspraak.

De pendule dateert van het 1e kwart van de 19e eeuw en is nog in fraaie staat. Het uurwerk heeft een emaille wijzerplaat en is volledig schoongemaakt en gerestaureerd. Hoogte 33cm