Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Scheepsklokken

Scheepschronometer Thomas Mercer

Aan boord van een schip was het belangrijk om een zeer nauwkeurige klok te hebben. Deze scheepschronometer heeft chronometergang. Dat is het meest nauwkeurige op het gebied van mechanische klokken. Deze scheepschronometer is in dienst geweest van een Nederlands schip. Fabrikant is Thomas Mercer. Geleverd door: Marine Nautical Supplies 96, Leadenhall st London

Deze klok loopt 2 dagen en geeft op de wijzerplaat aan hoe lang hij nog blijft lopen. Dat was belangrijk want deze klok mocht nooit stilstaan !

De chronometer is uiteraard cardanisch opgehangen. Het uurwerk is van hoge kwaliteit. Het uurwerk is verguld en de lagers zitten in gouden busjes verwerkt. Natuurlijk een snekuurwerk. De klok zit in een mooi mahonie kistje.

Afmetingen:Breedte is 18,5cm, diepte is 18,5cm hoogte is 18cm

Bakelieten scheepsklok

Een prachtige scheepsklok. Rond 1960 gemaakt door Glashutte, dit staat ook gesigneerd op de wijzerplaat ( voorheen A. Lange und Sohne DUF ). De klok heeft een 8 daags uurwerk. De kast van de klok is van bakeliet.

Afmetingen: Dikte is 8 cm, Diamter is 21 cm

Amerikaanse scheepsklok (periode 1920)

–Verkocht- Bijzondere Amerikaanse scheepsklok uit het begin van de vorige eeuw. De lunette is met een sleuteltje af te sluiten en het typisch Amerikaanse uurwerk heeft twee veertonnen voor het gaande werk (géén slagwerk!). Klok is in mooie staat en loopt uitstekend. Wijzerplaat gesigneerd Made in USA ST. Diameter 20cm

Chronometer John Harrison

Aan boord van een schip was het belangrijk om een zeer nauwkeurige klok te hebben. Deze scheepschronometer heeft chronometergang. Dat is het meest nauwkeurige op het gebied van mechanische klokken. Deze zeldzame scheepschronometer is gemaakt door John Harrison, inderdaad een nazaat van de legendarische 18e eeuwse John Harrison.

Deze klok loopt 2 dagen en geeft op de wijzerplaat aan hoe lang hij nog blijft lopen. Dat was belangrijk want deze klok mocht nooit stilstaan!

Diverse nautische uurwerken en instrumenten

Wij hebben altijd een mooie collectie nautische klokken en overige nautische instrumenten. Het model van een 17e eeuws galjoenschip is het middelpunt van de collectie. Dit model is in mooie staat en heeft een lengte van 103cm en een hoogte van 107cm. Het is voorzien van bronze kanonnen.

Waltham Scheepschronometer

Dit is een mooie kleine Amerikaanse  scheepschronometer uit de eerste helft van de vorige eeuw. De chronometer zit in een mahoniekistje voorzien van messing beslag. De chronometer is uiteraard cardanisch opgehangen. Het uurwerk is van hoge kwaliteit. Mooie verzilverde platines met Genfer Streifen.

Afmeting van het kistje: 13 x 13 x 13cm. Doosnede lunette 7cm

Russische Scheepschronometer

— Verkocht — Aan boord van een schip was het belangrijk om een zeer nauwkeurige klok te hebben. Deze scheepschronometer heeft chronome-tergang. Dat is het meest nauwkeurige op het gebied van mechanische klokken.

Deze klok loopt 2 dagen en geeft op de wijzerplaat aan hoe lang hij nog blijft lopen. Dat was belangrijk want deze klok mocht nooit stilstaan !

Het uurwerk is verguld en de lagers zitten in gouden busjes verwerkt. Natuurlijk een snekuurwerk. De klok zit in een mooi mahonie kistje en de transportkist plus omslag zit er ook nog bij.

Russisch Duikershorloge

Dit is een zeer zwaar, professioneel duikershorloge uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Het originele bandje is geschikt om over een zwaar duikerspak aan te brengen.

Wijzers en cijferaanduiding zijn voorzien van iluminiserende verf. Prachtig collectors item.