Dutch English German
FAQ items aan het laden...

School- & Pubklokken

Oeil de Boeuf (Schoolklok)

Een mooie oeil de boeuf, in schoolklok uitvoering. De klok heeft gaand werk en slagwerk, slaat op een gong. Voorzien van een zwarte lunet, die is beschilderd met gekleurde decoraties. Signatuur op de wijzerplaat: A. Hofman.

Afmetingen: Diameter is 37cm, diepte is 13cm

Franse zwarte schoolklok

-Verkocht- In goede staat Franse schoolklok, uit 1900. Signatuur wijzerplaat: G. Bacqueville 99B. Volotaire Paris. Het uurwerk is een weekloper en heeft geen slagwerk.

Afmetingen: Diameter is 37cm, diepte is 13cm

Pubklok met snekuurwerk

Een eiken houten pubklok. De pubklok is voorzien van een snekuurwerk en is in een goede staat. Het uurwerk is een kwalitatief hoogstaand uurwerk. Gesigneerde wijzerplaat: R.L Johnston Hamilton.

Afmetingen: Diameter is 40cm, diepte is 15cm

Diverse Engelse pub klokken

Wij hebben altijd diverse pub klokken, informeer gerust naar de mogelijkheden.

1: Diameter is 40 cm

2: Diameter 36cm

Engelse pubklok

Een in goede staat verkerende pubklok met een snekuurwerk. Deze pubklok is voorzien van een mahonie lunet.

Diameter is 38 cm.

Kleine pubklok

Een in goede staat pubklok met een snekuurwerk. Deze pubklok is voorzien van een mahonie lunet. De 24 uur cijfers zijn in het rood aangeduid.

Diameter is 28 cm

Diepte is 15 cm

Pubklok

Deze pubklok heeft een mahonie lunet. Is voorzien van een snekuurwerk. Gesigneerde wijzerplaat: Perrett, Weston-Super-Mare.

Diameter is 36 cm

Diepte is 15 cm

Messing schoolklok

Dit is een mooie aparte schoolklok. Gemaakt in Frankrijk aan het begin van de vorige eeuw. Messing kast met een diameter 40cm.

Kleine pubklok

Leuke kleine pubklok van het begin van de vorige eeuw. De kast is van eikenhout. Uurwerk loopt 8 dagen.
Hoogte: 28 cm
Diepte: 12 cm
Breedte: 28 cm

Double Dial Pub klok

Dit is wel een heel bijzondere pub klok. Deze klok heeft een dubbele wijzerplaat. Dergelijke klokken hingen in het Victoriaanse Engeland van de 19e eeuw vaak aan het plafond van een bibliotheek, een stations gebouw of bijvoorbeeld een gemeentehuis. Allemaal openbare (PUBlic) gebouwen. Je kunt dus van beide kanten zien hoe laat het is.

Het zeer zware uurwerk heeft een snek constructie en stuurt dus 2 wijzerplaten aan. Als je de wijzers aan de ene kant gelijk zet dan lopen de andere wijzers meteen mee. Werkelijke een uniek object.

Victoriaanse Stationsklok

Monumentale Victoriaanse Stationsklok. De klok is 75cm hoog en 82cm breed. Waarschijnlijk onderdeel van een lambrisering uit een 1e klas stations wachtkamer. Heel mooi groot en zwaar uitgevoerd snek uurwerk. De wijzerplaat is gesigneerd: E. Lauert the grove Buxton

Uurwerk is in hele mooie staat