Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Staande klokken

Schotse Staande klok

-Verkocht- Een prachtige staande klok in een massief mahonie houten kast. De klok is in een goede staat en loopt een week. Voorzien van datumaanduiding op de 6, en seconde wijzer op de 12.

Afmetingen: hoogte 203 cm, breedte 47cm, diepte 25cm

Engelse staande klok

Een mooie Engelse staande klok in eikenhouten kast. Deze klok komt uit 1800. De klok is voorzien van datum aanduiding en loopt 1 dag. Op het hele uur slaat de klok op een bel. De eikenhouten kap is voorzien van messing kapversiering.

De klok is nagekeken en loopt uitstekend.

Afmetingen zonder kapversiering: hoogte is 226 cm, breed is 53 cm en diep is 26 cm.

Engelse staande klok

Een prachtige mahonie gefineerde staande klok. De klok komt uit begin 19e eeuw. Op de beschilderde wijzerplaat staat een signatuur: W.B Cornforth Macclesfield. De klok is voorzien van datum aanduiding en heeft een 8 daags uurwerk. Op het hele uur slaat de klok op een bel. De maker van deze Engelse staande klok staat vermeld in het boek Watchmakers and Clockmakers of the world van Brian Loomes.

Afmetingen: hoogte is 212 cm, breed is 56 cm en diep is 24 cm.

Staande klok (Amsterdamse school)

–Verkocht– Een mooie Amsterdamse school staande klok, van eikenhout. De klok slaat op het hele en het halve uur op een zware gong.

Afmetingen: hoogte is 210 cm, breed is 50 cm en diep is 28 cm.

Engelse staande klok

-verkocht- Een mooie Engelse staande klok uit de periode rond 1760. De klok heeft een eiken houten kast. De wijzerplaat is gesigneerd: J. Wolley Codnor.  Deze maker staat vermeld in de Watchmakers and Clockmakers of the world van Brian Loomes. Codnor is een klein plaatsje in het graafschap Derbyshire, iets ten noorden van Nottingham. De klok heeft een 1 daags uurwerk en slaat de hele uren op een bel. Vanwege de geringe hoogte past deze staande klok in elke ruimte.

Afmetingen:  202cm hoog

Schotse staande klok

— Verkocht– Een mooie schotse staande klok uit de periode rond 1760. De klok heeft een mahonie houten kast. De wijzerplaat is gesigneerd: Cha’s Lunan Aberdeen. Deze maker staat vermeld in de Watchmakers and Clockmakers of the world van Brian Loomes. De klok heeft een 8 daags uurwerk en slaat  de hele uren op een bel.

Afmetingen:  190 x 45 x 21 (HxBxD)

Staande klok G.W. Bakker Goor

Schitterende en zeldzame staande klok van Carol Willem Bakker uit Goor. Periode rond 1775.   De klok is in mooie staat en de zware eiken kast is voorzien van notenhout fineer. De kast is eind 19e eeuw voorzien van intarsia versiering met bloemen en vogels. Wijzerplaat met maan- en datum aanduiding en secondewijzer. De klok slaat de hele uren voluit en de halve uren 1 maal. Hoogte van de klok inclusief kapversiering is ongeveer 270cm.

Mahonie staande klok met Westminsterslag

Mooie mahonie staande klok met Westminsterslag op in totaal 8 gongstaven. Hele mooie zware uurslag. Dergelijke klokken zijn eigenlijk altijd in een sobere eiken uitvoering. Deze is hele mooi sierlijk uitgevoerd in mahonie. Periode jaren 20 van de vorige eeuw. Verzilverde wijzerplaat, 3 messing gewichten en een messing slinger aan een houten staaf.

Klok is in mooie staat. Hoogte van de klok: 227cm