Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Tafelklokken

Tafelklok, Hero de Groot

Gepolitoerd houten klok in Amsterdamse School stijl. Uitvoering is van Hero de Groot ca 1925. Afgebeeld in de Catalogus N.V v/h Hero de groot.

Afmetingen: hoogte 22cm, breedte 15cm ,diepte 6cm

Zwitsers tafelklok

Tafelklok in grenenhouten kast met de originele beschilderingen. Klok is in een goede staat en komt uit +/- 1780. De klok heeft een schotel vormige emaille wijzerplaat.

Afmetingen: 34×21,5×12,5 cm

Diverse Engelse tafelklokken

Diverse houten Engelse tafelklokken in goede staat. Uitgevoerd met een mahoniehouten kast met inlegwerk. De klokken hebben een 8 daags uurwerk. Wij hebben altijd een aantal mooie kleine Engelse tafelklokjes. Informeer gerust naar de mogelijkheden

Tafelklok centrale seconde wijzer

–Verkocht — Bijzondere tafelklok met een centrale seconde wijzer en een precies uurwerk. Komt uit de 20e eeuw. Klok heeft 2 knoppen aan de zijkant, 1 om het voor of achterlopen te controleren. De andere knop is om de klok stil te zetten en om te starten. Dit soort klokken werden vooral vaak gebruikt bij wedstrijden.

Afmetingen: 20 x 20 x 12 (LxBxH)

Engelse tafelklok

Een mooie tafelklok met vergulde applicaties en een verzilverde cijferring. Deze klok is gemaakt rond 1800. Het uurwerk is voorzien van een spillegang en heeft een dubbele snek. Op de hele uren slaat de klok voluit.

Afmetingen: 45 x 28x 20 cm (h x b x d)

Engelse bureauklokje met barometer en thermometer

Mooi klein Engels bureauklokje met thermometer en barometer. Gemaakt voor de Duitse markt. Het klokje heeft een 8-daags uurwerkje en slaat niet. Afmetingen: 21x25cm (bxh)

Jeager le Coultre bureau klokje

Elegant bureauklokje van Jeager le Coultre. Balansuurwerkje met een looptijd van 1 week. Klokje is in mooie staat

Franse tafelklok

Deze Franse tafelklok is gesigneerd: “Freres Lerolle Paris” (blz 393 Tardy). Deze klok is van 1875 en heeft een gepolijste bronzen kast met cartouche wijzerplaat.

Dit klokje heeft slagwerk op de hele en halve uren.