Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Over de Eetkaemer

De Eetkamer in het Huygenshuys is een gezellige plek voor de start van uw wandeling of fietstocht in het schitterende gebied van de Vrije Koloniën van Weldadigheid. U zit tussen de kunst en het antiek binnen, of op het gezellige terras buiten in de tuin. Ester Veldman zwaait de scepter in de keuken en bereidt alle producten zelf met verse ingrediënten en maakt zoveel als mogelijk gebruik van biologische (streek) producten. Deze worden onder andere verwerkt in haar heerlijke appelgebakjes. Maar er is ook altijd eigengemaakte cake en bananenbrood. De appelsap komt van de “wereldberoemde” Fruithof in Frederiksoord. Hier wordt door de pomologische vereniging het dna van meer dan 800 fruitboomrassen gekoesterd. Onze karnemelk en yoghurt komt van de Luie Boer, 1 van de pachtboeren van de Maatschappij van Weldadigheid.

Het Huygens Huys is gevestigd in het oude postkantoor van Frederiksooord. In 1901 is begonnen met de bouw van dit postkantoor. De architect was de bekende rijksbouwmeester C.H. Peters. Peters is verantwoordelijk voor de bouw van meer dan 100 postkantoren ten noorden van de lijn Amsterdam-Nijmegen. Hij was een leerling van P. Cuypers, o.a. bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Peeters heeft naast de postkantoren van o.a. Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Zwolle ook het station van Nijmegen (verwoest in de 2e wereldoorlog) en de stallen van Paleis het Loo ontworpen.

Het Postkantoor van Frederiksoord heeft tot begin jaren ’90 gefunctioneerd als postkantoor. Vanaf 2011 zijn Ester en Bob Veldman de eigenaren en hebben zij daar het Huygens Huys gevestigd.

Klok reparatie