Dutch English German
FAQ items aan het laden...

Weldadig Oord

Weldadig Oord
In de regio van de Vrije Koloniën van Weldadigheid heeft de stichting Weldadig Oord een programma opgezet waarin een groot aantal recreatieve bedrijven, musea en instellingen met elkaar samenwerken om de gasten in ons gebied een zo aangenaam mogelijk kort of lang verblijf te bieden. Dus wilt u uw bezoek aan het Huygens Huys combineren met een high tea, een diner, een concert en/of een verblijf in een hotel of B&B, bezoek dan eens de website het instagram- of het Facebook account van de Stichting Weldadig Oord. Via deze website kunt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief en heeft u ook toegang tot alle alle belevenissen, evenementen, markten etc in de wijde omgeving.

In de directe omgeving van het huygens Huys zijn 4 musea aangesloten bij de Stichting Weldadig Oord. Uiteraard het museum De Proefkolonie in Frederiksoord. Dit is de plek om een bezoek aan ons boeiende en mooie gebied te beginnen. Hier maakt u op spectaculaire wijze mee hoe het in Frederiksoord allemaal in 1818 is begonnen. In Noordwolde vindt u het Vlechtmuseum gevestigd in de enige Rijks Rietvlechtschool die Nederland ooit gehad heeft. Dit museum vertelt het boeiende verhaal van gevluchte kolonisten die aan de basis stonden van de latere rietvlecht industrie in Noordwolde. In Vledder vindt u het Miramar Zeemuseum en het Valse Kunst museum.

Voor de kunstliefhebbers heeft de Stichting Weldadig Oord een Beeldschoon en Weldadig Kunstrondje uitgezet. Deze route start en eindigt bij Galerie en Beeldentuin Expositie Beeldschoon.

Links

Expositie Beeldschoon
Schitterende kunstexpositie, binnen en buiten.

maatschappijvanweldadigheid.nl
Alles over de geschiedenis van Frederiksoord en de bijbehorende voormalige kolonieen.

www.mnuurwerk.nl
Het museum www.mnuurwerk.nl van het Nederlandse uurwerk

www.antiek-winkel.nl
Overzicht van antiekwinkels in Nederland

www.juwelier-info.nl
Juwelen en horloges